Ongetwijfeld geef je je hond aandacht, liefde en beweging genoeg. Maar het heeft ook voordelen om het geestelijke vermogen van je hond te trainen, door de neus aan te spreken, de hersenen te laten kraken of het lichaamsbewustzijn te stimuleren. Middels dit soort activiteiten verbetert het probleemoplossend vermogen van je hond, vergroot het aanpassingsvermogen en groeit het zelfvertrouwen. En dat is interessant als je bedenkt dat veel ongewenst gedrag voortkomt uit verveling, frustratie en/of gebrek aan zelfvertrouwen. Bovendien is een hond eerder moe na een uur mentale stimulatie, dan een uur rennen.

Het geestelijk vermogen van een hond trainen, kan binnen- of buitenshuis en op tal van manieren. Hondenuitdaagservice Voldane Hond organiseert regelmatig leuke workshops met diverse thema’s, allemaal gericht op het versterken van de band tussen baas en hond teneinde te komen tot een betere samenwerking.

Ik train in alle gevallen volgens een positieve leermethode; het maken van de door jou gewenste keuze levert je hond iets op wat voor hem/haar prettig is. Het maken van een voor jou ongewenste keuze levert niet op wat je hond had gehoopt. Daarin ben je consequent en duidelijk. Het is aan ons om daarbij voor je hond haalbare situaties te creëren, zodat je hond telkens in staat is om de gewenste keuze te maken. Van succesjes krijgt je hond zelfvertrouwen en plezier in de training. Dit helpt om het steeds beter te doen, waardoor je de omstandigheden langzaamaan moeilijker kunt maken.

Geplande workshops:

  • Workshop Fijn aan de lijn Leer hoe je een wandeling aan de riem voor je hond veel uitdagender kunt maken.
  • Workshop Neusvlijt Leer hoe je de neus van je hond aan het werk zet.
  • Workshop Hondengym Leer hoe je je hond meer bewust maakt van zijn lichaam en beter beheerst laat bewegen.
  • Workshop Halló contact Voor honden die buitenshuis aandacht hebben voor alles behalve jou. Gericht op meer rust, focus en contact.
  • Workshop Knap Kunstje Leer hoe je je hond stap voor stap allerlei grappige en nuttige kunstjes kunt aanleren.
    – Zaterdag 2 februari van 10.00 tot 11.30 uur zijn er nog twee plekjes vrij!
  • Workshop Daar heb je geen hond meer aan Een gevarieerde workshop met van alles wat. Gewoon eens wat anders doen en wat nieuws leren.
  • Workshop Doe niet zo lelijk:-( Leer je hond aan de lijn beter te begeleiden in de omgang met andere honden, zodat je zonder agressie of overdreven enthousiasme/opwinding andere honden kunt passeren.

IMG_7992 Schermafbeelding 2017-08-20 om 13.55.06 hallo contact bal gooien

De opzet van de workshops is kleinschalig en ongedwongen. Ik heb verschillende professionele materialen, maar probeer ook veel gebruik te maken van huis-tuin-en-keuken-spullen. Zo heeft u na een workshop altijd voldoende inspiratie en handvatten om zelf verder aan de slag te gaan met uw hond.

Om deel te kunnen nemen aan een workshop is geen specifieke voorkennis of gehoorzaamheid nodig. Uw hond dient wel sociaal te zijn naar mens en dier.

De kosten voor de workshops zijn 30 euro. Voor meer informatie of aanmelding stuur een mail naar info@voldanehond.nl.

ws hondengym Schermafbeelding 2017-08-20 om 12.28.19 Schermafbeelding 2017-08-20 om 12.29.24 Schermafbeelding 2017-08-20 om 12.25.48 serah goocheldoos noah snuffelkleed roll over (1) justice kussens kees en sjaan gym Manis neus neuswerk zomertwix boom leuk uitdaagservice mila uitdaagservice IMG_0509 d322862131af0c87be08be2394816fee uitdaagservice nova  597f01c96af5e71c8c1dfc0aa927ab27 fijn aan de lijn