Ongetwijfeld geef je je hond aandacht, liefde en beweging genoeg. Maar het heeft ook voordelen om het geestelijke vermogen van je hond te trainen, door de neus aan te spreken, de hersenen te laten kraken of het lichaamsbewustzijn te stimuleren. Middels dit soort activiteiten verbetert het probleemoplossend vermogen van je hond, vergroot het aanpassingsvermogen en groeit het zelfvertrouwen. En dat is interessant als je bedenkt dat veel ongewenst gedrag voortkomt uit verveling, frustratie en/of gebrek aan zelfvertrouwen. Bovendien is een hond eerder moe na een uur mentale stimulatie, dan een uur rennen.

Het geestelijk vermogen van een hond trainen, kan binnen- of buitenshuis en op tal van manieren. Hondenuitdaagservice Voldane Hond organiseert regelmatig leuke workshops met diverse thema’s, allemaal gericht op het versterken van de band tussen baas en hond teneinde te komen tot een betere samenwerking.

Ik train in alle gevallen volgens een positieve leermethode; het maken van de door jou gewenste keuze levert je hond iets op wat voor hem/haar prettig is. Het maken van een voor jou ongewenste keuze levert niet op wat je hond had gehoopt. Daarin ben je consequent en duidelijk. Het is aan ons om daarbij voor je hond haalbare situaties te creëren, zodat je hond telkens in staat is om de gewenste keuze te maken. Van succesjes krijgt je hond zelfvertrouwen en plezier in de training. Dit helpt om het steeds beter te doen, waardoor je de omstandigheden langzaamaan moeilijker kunt maken.

Let op: in juli en augustus 2019 houd ik SummerSchool. Volg je deze twee maanden meerdere workshops, dan krijg je elke volgende workshop 5 euro extra korting tot een minimum deelnamebedrag van 10 euro per workshop.   

summerschool

 • Workshop Neusvlijt
  22 juli van 9.00 tot 10.30 uur
  27 augustus van 9.00 tot 10.30 uur
  In de workshop Neusvlijt leer je hoe je de neus van je hond aan het werk zet. We gaan diverse neusspellen doen. Ik heb daar verschillende mooie materialen voor, maar gebruik ook graag huis-tuin-keuken-spullen, zodat je er thuis zelf mee verder kunt gaan. Je zult een hoop ideeën opdoen en tips krijgen om je hond stapje voor stapje uit te dagen en te blijven verrassen.
 • Workshop Hondengym
  15 juli van 9.00 tot 10.30 uur (zonder ervaring)
  9 augustus van 9.00 tot 10.30 uur (zonder ervaring)
  30 juli van 9.00 tot 10.30 uur (met ervaring)
  19 augustus van 9.00 tot 10.30 uur (met ervaring)
  Veel honden lopen letterlijk hun neus achterna. De voorpoten volgen de neus en ze zijn zich er nauwelijks van bewust dat ze ook nog een achterkant hebben. Toch heeft het voordelen om je hond te leren hoe zijn lichaam in elkaar zit en hoe hij het goed aanstuurt. Dat geeft zelfvertrouwen en maakt dat hij zijn lijf beter gebruikt, waardoor het minder gevoelig wordt voor blessures. Daarnaast vraag je gewoon weer eens wat anders aan je hond, waarbij hij moet nadenken wat je wilt en wat hij doet. Dat vraagt concentratie, focus en samenwerking. In de workshop Hondengym leer je hoe je je hond meer bewust maakt van zijn lichaam en beter beheerst leert bewegen.We doen oefeningen voor balans, coördinatie, flexibiliteit en spierkracht. Ik heb daar verschillende mooie materialen voor, maar gebruik ook graag spullen die in veel huishoudens aanwezig zijn, zodat je er thuis zelf mee verder kunt. Je zult een hoop ideeën opdoen en tips krijgen om je hond stapje voor stapje meer vertrouwen te geven in zichzelf en in jou als geleider.
 • Workshop Halló contact
  20 augustus van 9.00 tot 10.30 uur
  Ken je dat? Binnenshuis luistert je hond best goed, maar zodra je de deur uit stapt heeft hij oog voor alles, behalve jou. Hij raakt afgeleid door andere honden, mensen, kinderen, auto’s, fietsers, katten, etc. en luistert nergens meer naar. Al het andere is op dat moment interessanter. Tijdens de workshop Halló contact! gaan we je hond leren om z’n emoties te beheersen. Je hond kan leren om niet altijd direct op zijn gevoel te reageren, maar eerst contact met jou te maken als hij iets graag wil. We doen veel verschillende oefeningen met diverse prikkels, allemaal gericht op meer rust, focus en aandacht.
 • Workshop Knap Kunstje
  18 juli van 9.00 tot 10.30 uur
  14 augustus van 9.00 tot 10.30 uur
  Wil je je hond leren zijn eigen speelgoed op te ruimen, de deur voor je dicht te doen, je een zakdoek aan te geven, een mooie buiging te maken, op dramatische wijze “dood” neer te vallen of een koekje op zijn neus te balanceren? In de workshop Knap Kunstje leer je hoe je je hond stap voor stap allerlei grappige en nuttige kunstjes kunt aanleren. Gewoon omdat het leuk is, maar ook omdat je met deze kunstjes je hond lichamelijk en geestelijk uitdaagt. Nadenken over nieuwe kunstjes is vermoeiend. Heeft je hond eenmaal bedacht wat je van ‘m wilt, dan geeft dat zelfvertrouwen en ondertussen versterkt de band tussen baas en hond.
 • Workshop Daar heb je geen hond meer aan
  7 augustus van 9.00 tot 10.30 uur
  16 augustus van 9.00 tot 10.30 uur
  De workshop ‘Daar heb je geen hond meer aan’ is een gevarieerde workshop met van alles wat; een paar oefeningen voor balans en coördinatie, wat neusspelletjes en hersenwerkjes, een grappig kunstje, ja zelfs wat behendigheid. De workshop is bedoeld voor diegenen die het leuk vinden om een middag lekker samen met de hond bezig te zijn. Gewoon eens wat anders te doen en wat nieuws te leren, zodat je er de rest van de dag geen hond meer aan hebt!
 • Workshop Doe niet zo lelijk:-(
  5 augustus van 9.00 tot 10.30 uur
  Deze workshop is bedoeld voor honden die niet zo goed kunnen omgaan met andere honden. Honden die uitvallen naar andere honden of heel opgewonden raken bij het zien van een andere hond. Je leert de lichaamstaal van je hond beter begrijpen, zodat je erop kunt anticiperen en hem beter kunt begeleiden. We doen veel verschillende oefeningen allemaal bedoeld om de honden te leren communiceren met andere honden zonder agressie of overdreven opwinding.
 • Workshop Fijn aan de lijn
  2 augustus van 9.00 tot 10.30 uur
  Je maakt vast regelmatig tijd vrij om je hond lekker los te laten lopen of aan een lange lijn de energie kwijt te raken. Maar dat kan niet altijd en dat hoeft ook niet altijd! Een aangelijnde wandeling kan je hond minstens zoveel energie kosten, zodat hij ook dan moe en voldaan weer thuis komt. Tijdens de workshop ‘Fijn aan de lijn’ maken we een wandeling door het Brakels bos en leer je hoe je een wandeling aan de riem voor je hond veel uitdagender kunt maken. Onderweg doen we verschillende spelletjes gericht op meer aandacht, interactie en samenwerking. Daarnaast oefenen we op het wandelen aan een ontspannen lijn en doen we oefeningen om ervoor te zorgen dat jij leuk genoeg bent voor je hond om terug te komen.

IMG_7992 Schermafbeelding 2017-08-20 om 13.55.06 hallo contact bal gooien

De opzet van de workshops is kleinschalig en ongedwongen. Ik heb verschillende professionele materialen, maar probeer ook veel gebruik te maken van huis-tuin-en-keuken-spullen. Zo heeft u na een workshop altijd voldoende inspiratie en handvatten om zelf verder aan de slag te gaan met uw hond.

Om deel te kunnen nemen aan een workshop is geen specifieke voorkennis of gehoorzaamheid nodig. Uw hond dient wel sociaal te zijn naar mens en dier.

De kosten voor de workshops zijn 30 euro. Voor meer informatie of aanmelding stuur een mail naar info@voldanehond.nl.

ws hondengym Schermafbeelding 2017-08-20 om 12.28.19 Schermafbeelding 2017-08-20 om 12.29.24 Schermafbeelding 2017-08-20 om 12.25.48 serah goocheldoos noah snuffelkleed roll over (1) justice kussens kees en sjaan gym Manis neus neuswerk zomertwix boom leuk uitdaagservice mila uitdaagservice IMG_0509 d322862131af0c87be08be2394816fee uitdaagservice nova  597f01c96af5e71c8c1dfc0aa927ab27 fijn aan de lijn