Hondenuitdaagservice Voldane Hond organiseert thema workshops. De workshops zijn bedoeld voor mensen die hun hond thuis graag meer willen uitdagen, maar niet zo goed weten hoe dit te doen. Of die gewoon graag eens iets nieuws willen leren.
Ook zijn er workshops rondom veel voorkomende gedragsproblemen, zoals trekken aan de lijn of uitvallen naar andere honden.

Ik train in alle gevallen volgens een positieve leermethode; het maken van de door jou gewenste keuze levert je hond iets op wat voor hem/haar prettig is. Het maken van een voor jou ongewenste keuze levert niet op wat je hond had gehoopt. Daarin ben je consequent en duidelijk. Het is aan ons om daarbij voor je hond haalbare situaties te creëren, zodat je hond telkens in staat is om de gewenste keuze te maken. Van succesjes krijgt je hond zelfvertrouwen en plezier in de training. Dit helpt om het steeds beter te doen, waardoor je de omstandigheden langzaamaan moeilijker kunt maken.

Geplande workshops:

 • Workshop Fijn aan de lijn Leer hoe je een wandeling aan de riem voor je hond veel uitdagender kunt maken.
  maandag 19 maart 2018, 9.30 – 11.00 uur, reservedatum 26 maart
 • Workshop Neusvlijt Leer hoe je de neus van je hond aan het werk zet.
  donderdag 29 maart 2018 9.30 – 11.30 uur
 • Workshop Hondengym Leer hoe je je hond meer bewust maakt van zijn lichaam en beter beheerst laat bewegen.
 • Workshop Halló contact Voor honden die buitenshuis aandacht hebben voor alles behalve jou. Gericht op meer rust, focus en contact.
 • Workshop Knap Kunstje Leer hoe je je hond stap voor stap allerlei grappige en nuttige kunstjes kunt aanleren.
 • Workshop Daar heb je geen hond meer aan Een gevarieerde workshop met van alles wat. Gewoon eens wat anders doen en wat nieuws leren.
  dinsdag 27 maart 2018 9.30 – 11.30 uur
 • Workshop Trek niet zo! Leer je hond zich aan te passen aan de lengte van de riem en maak het wandelen voor beide partijen een stuk plezieriger.
 • Workshop Kind & hond De kinderen leren hoe ze op een verantwoorde manier leuke spelletjes en oefeningen met hun hond kunnen doen. Ondertussen komen spelenderwijs de omgangsregels tussen kind en hond in zijn algemeenheid aan de orde. Voor kinderen van 7 tot 14 jaar.
  donderdag 1 maart 2018 15.30 – 17.00 uur
 • Workshop Doe niet zo lelijk:-( Leer je hond aan de lijn beter te begeleiden in de omgang met andere honden, zodat je zonder agressie of overdreven enthousiasme/opwinding andere honden kunt passeren.
  woensdag 7 maart 2018 9.30 – 11.00 uur, reservedatum 14 maart
 • Workshop SeniorenFun Een gevarieerde workshop met van alles wat. Het belangrijkste is dat jullie samen plezier hebben. De oefeningen dragen bij aan het zo lang mogelijk lichamelijk fit en geestelijk scherp houden van je hond.
  woensdag 21 maart 2018 9.30 – 11.00 uur.

Schermafbeelding 2017-08-20 om 13.55.06 hallo contact bal gooien

De opzet van de workshops is kleinschalig en ongedwongen. Ik heb verschillende professionele materialen, maar probeer ook veel gebruik te maken van huis-tuin-en-keuken-spullen. Zo heeft u na een workshop altijd voldoende inspiratie en handvatten om zelf verder aan de slag te gaan met uw hond.

Om deel te kunnen nemen aan een workshop is geen specifieke voorkennis of gehoorzaamheid nodig. Uw hond dient wel sociaal te zijn naar mens en dier. Is het voor uw hond te moeilijk om in deze setting deel te nemen, dan bestaat vaak de mogelijkheid om zonder hond deel te nemen tegen gereduceerd tarief .

De workshops worden gegeven in mijn omheinde tuin of in het Brakels bos. Bij erg slecht weer kunnen we soms uitwijken naar binnen, maar bij de meeste thema’s is een reservedatum gepland om naar te kunnen uitwijken.

De kosten voor de workshops zijn 35 euro. Voor meer informatie of aanmelding stuur een mail naar info@voldanehond.nl.

ws hondengym Schermafbeelding 2017-08-20 om 12.28.19 Schermafbeelding 2017-08-20 om 12.29.24 Schermafbeelding 2017-08-20 om 12.25.48 serah goocheldoos noah snuffelkleed roll over (1)