Honden die uitvallen doen dat niet omdat zij zichzelf zo stoer vinden of omdat ze dominant zijn. Voor de meeste honden die heftig reageren op andere honden geldt dat ze zich niet prettig voelen in de situatie. Ze voelen zich onzeker, angstig, bedreigd. Daarom zetten ze agressief gedrag in. Dat gedrag lijkt heel zelfverzekerd, maar deze houding is het resultaat van een leerproces. Je hond heeft geleerd (en dat kan heel snel gebeuren) dat agressie hem uit de benarde situatie kan bevrijden. Daardoor wordt hij zekerder in het vertonen van dat gedrag. De onderliggende emotie is en blijft echt angst/onzekerheid.

Middels training kunnen we de emotie en daarmee het gedrag veranderen. Tijdens de sociale wandelingen creëren we voor jouw hond prettige ontmoetingen in haalbare situaties, zodat hij of zij weer gaat ervaren dat de nabijheid van andere honden ook leuk kan zijn. Doordat ik vaak stabiele, sociale honden van verschillende rassen, geslachten en groottes in huis heb, kunnen we behoorlijk variëren en geleidelijk de moeilijkheid opbouwen. Oefening baart immers kunst.

Tijdens de sociale wandelingen leer ik je bovendien meer over de lichaamstaal van de honden en hoe je daarop kunt anticiperen, zodat je je hond in de dagelijkse praktijk beter kunt begeleiden.

Een sociale wandeling kost 30 euro per uur. Voor meer informatie stuur een mail naar info@voldanehond.nl.
N.B. Tijdens een sociale wandeling zet ik mijn eigen honden en logees in. Het moet dus wel veilig en verantwoord zijn. Die inschatting maak ik zelf!

soc wandeling 4 soc wandeling 3 soc wandeling 2 soc wandeling1 soc wandeling 6